Glaskonst

Den här sajten handlar om glaskonst - vilket är ett mycket vitt begrepp.
    I glaskonst ingår tekniker att fusa och slumpa glas, ugnsgjuta glas, blåsa glas och arbeta med blyinfattning och Tiffany-tekniker. Likaså att måla på glas och omforma returglas. Samt inte minst - att gravera.

Egentligen är det medlemmarna själva som bestämmer vad sajten kommer att handla om. Det är deras frågeställningar som styr innehållet.
   Jag som håller i sajten har arbetat med att slumpa glas i över 35 år. På den tiden fanns varken kurser eller böcker, så jag fick testa mig fram på egen hand. Mycket lärorikt...
   De senaste åren har jag också arbetat med ugnsgjutning på olika sätt i sand och gips. Fast idag finns massor av bra böcker - tyvärr inga svenska - om dessa tekniker. Så det är bara att läsa, pröva och skaffa sig erfarenheter.
  Jag har också utbildat mig i att blåsa glas och driva returglas. Mycket spännande tekniker där man får uppleva det varma glaset. Dessutom föder det nya idéer när man skapar glaskonst.
   Eftersom jag dessutom arbetat både med egna glaskurser och som glaslärare på  gymnasium samt lärare i oblåst glas på glasdesignlinjen på Växjö Universitet är jag van att få de mest skiftande frågor. Så fråga på!
   Dessutom är jag intresserad av tekniken kring  glas; maskiner, ugnar, gravyrutrustning, slipmaskiner och kemiska reaktioner när glas oxiderar med mataller och annat.
  Det är med andra ord fritt fram att ställa frågor kring allt du undrar över. Och kan jag  inte svara så skaffar jag fram svaren från mitt kontaktnät!

Håll igång sajten glaskonst!
Hälsningar i massor

Eva Nyström Rittsel